راهنماي خريد جاروبرقي

۱۱ بازديد

تمامي لوازم برقي هاي پر فروش طرفدارهاي زيادي دارد و بازار فروش آن بسيار داغ مي باشد و اين موضوع سبب شد جارو برقي در شكل ها و ابعاد و تنوع بسيار در اختيار بشر قرار گيرد. هر چند كار همه ي جارو برقي ها مكش زباله به درون خود مي باشد اما مواردي وجود دارد كه سبب تمايز ميان جارو برقي ها مي شود. و باعث مي شود بعضي از جارو برقي ها در نوع خود بهترين باشند.بنابراين به منظورِ اين كه بتوانيد بهترين و كاربردي ترين جارو برقي را از ميان انواع و اقسام آن برگزينيد و آن را خريداري كنيد ، بايستي برخي از ويژگي هاي يك جاروبرقي خوب را بدانيد تا هنگام خريد به مشكل برنخوريد و بتوانيد بهترين جارو برقي را انتخاب كنيد.

جارو برقي ها از حيث ظاهري : از جمله روش هايي كه در تقسيم بندي لوازم برقي مرسوم مي باشد ، دسته بندي بر اساس شكل ظاهري آن ها است . با توجه به اين موضوع جارو برقي ها چند نوع تقسيم مي شوند.

جارو برقي هاي ايستاده

جارو برقي هاي خوابيده

جارو برقي ايستاده ( عصايي )

اين مدل از جارو برقي ها كه به جارو هاي عصايي نيز معروف هستند، در حقيقت اين گونه از جارو برقي ها كم و بيش قديمي تر از جارو برقي هاي خوابيده هستند. از ويژگي هاي ظاهري آن ها مي توان گفت كه ، موتور ، مخزن زباله ، پارويي و دست گيره تمام اين قطعات در يك بدنه گنجانده شده اند و اساسي ترين ويژگي آن اين است كه اين جارو ها بدون خرطومي هستند . لازم به ذكر است كه اين جارو برقي ها از همان اول شهرت و طرفدار چنداني در ميان خانواده هاي ايراني نداشته اند . با وجود اين ، اين مدل از جارو برقي ها هم با گذر زمان شاهد تغييرات و دگرگوني هايي در قسمت هاي موتور و مخزن خود بوده است اما شكل ظاهري و كلي آن هاي تغييرات زيادي نكرده است.

معايب جارو برقي ايستاده

اندازه ي كوچك مخزن زباله كه باعث مي شود ،  از اين دستگاه نتوانيم در مكان هاي بزرگ استفاده نماييم  ۲- نداشتن قسمتي كه بتوان به كمك آن سيم جارو برقي را جمع كرد و شما را وادار مي كند كه سيم جارو برقي را خودتان دستي جمع نماييد ، كه امكان دارد براي بعضي مقبول نباشد. گفتني است كه در طرح هاي توسعه يافته اين جارو برقي ها ، بخش موتور جارو برقي به شكلي ساخته شده است كه به شما اين توانايي را مي دهد ، آن را از تنه جارو برقي سوا كرده و به شكل جاروي دستي استفاده كنيم

جارو برقي خوابيده

اين جارو برقي ها همان جارو هايي هستند كه با شنيدن اسم جارو برقي در ذهن شما شكل مي گيرند. در اين جارو برقي ها عموما مخزن ، موتور و مجموعه ي برق دهي آن در يك محفظه جدا جاسازي شده است و مكش آن از راه يك خرطومي به دسته ي جارو برقي انتقال مي يابد اين جارو برقي ها همان جارو هايي هستند كه در خانه بيشتر خانوار هاي ايران وجود دارد و شما بدون شك شمار بسياري  از آن ها را ، در شكل هاي متفاوت ديده ايد و يا از آن ها استفاده كرده ايد. در حقيقت ويژگي اساسي اين جارو برقي ها خرطومي و لوله ي فلزي و ابعاد كوچك آن ها است.

جارو برقي ها از حيث كاربرد : جارو برقي ها از جهت كاربردي به ۴ گونه ي قسمت مي شوند. در اين بخش به نوع جارو برقي هاي مي پردازيم .

جاروبرقي صنعتي

جاروبرقي نيمه صنعتي

جاروبرقي خانگي

جاروبرقي سطلي

جاروبرقي صنعتي

قوي ترين نوع جارو برقي ها ، جارو هاي صنعتي مي باشند كه با در نظر گرفتن به ويژگي هاي كارخانه هاي صنعتي و زباله ها و آلودگي هاي كه قرار است در درون آن ها مكش شوند طراحي و ساخته و توليد شده اند. در حقيقت جارو برقي صنعتي دستگاهي مي باشد كه همه ي كثيفي ها و زباله ها را در محل هاي صنعتي يا نيمه صنعتي پاك و تميز مي كند. جارو برقي هاي صنعتي در قياس با جارو برقي هاي خانگي، قطعا مغايرت هايي دارد به اين جهت كه آلودگي كه در خانه ها وجود دارد با آلودگي هايي كه در كارخانه ها و مكان هاي صنعتي وجود دارد بسيار فرق دارد بنابراين بايستي جاروبرقي هايي كه در هر مكان يعني خانه و كارخانه استفاده مي شود با هم فرق داشته باشند.

جارو برقي نيمه صنعتي

اين جارو برقي ها عموما شامل موتوري پرقدرت بوده است و از مخزن هاي بزرگي برخوردار است . و اين توانايي را دارد بدون وجود هيچ گونه مساله اي و موضوعي براي زمان زيادي روشن باشد. اين جارو برقي ها به دليل چگونگي كاركرد شان از بعضي لوازم بي احتياج هستند. براي نمونه لوله هاي فلزي جارو برقي هاي نيمه صنعتي تلسكوپي نيست و قالبا داراي انداره ي تغيير ناپذير مي باشد.و نيز بيشتر اين جارو برقي ها شامل پارويي ساده و بدون مجموعه ي سيم جمع كن است. همچنين تجهيزات ذكر شده عموما از ظاهري بسيار ساده و مدل مخزن آن به شكل سطلي مي باشد.

جارو برقي هاي خانگي

اين جارو برقي ها در حقيقت ، همان جارو برقي هايي است كه ما اكنون ميخواهيم در مورد آن بحث كنيم و مورد بحث ما است . كه براي جانشيني جارو هاي دستي قديمي و به خاطر راحتي و آسودگي بشر ساخته و گسترش يافت است . از اين سو ابزار هاي زيادي روي آن ها قرار گرفته است و شامل مدل هاي زيبا و كوچك هستند تا در منازل كوچك هم بتوان از آن ها استفاده كنيم و جاي زيادي را در خانه اشغال نكند. لازم به ذكر مي باشد كه اين دسته از جارو برقي ها به دو گروه دسته بندي مي شوند

جارو برقي هاي كيسه اي

جارو برقي هاي بدون كيسه يا مخزني

همان گونه كه از اسم آن ها معلوم مي باشد ، اختلاف مهم و اساسي آن ها در قسمت مخزن نگه دارنده زباله است.

جارو برقي پاكت دار

 جارو برقي هاي كيسه اي ، همان گونه كه از اسم آن ها معلوم است ، شامل كيسه هايي هستند كه زباله و گرد و غبار جمع شده را در خود نگه مي دارند . اغلب جنس اين كيسه ها از پليمر ، كاغذ ، يا پارچه هستند. بعضي از اين مدل جارو برقي ها اين امكان را دارند كه از چند مدل پاكت جاروبرقي در آن ها استفاده شود. و مي شود در آن ها يا از كيسه ي دائم يا كيسه ي كاغذي و يك بار مصرف استفاده كرد. و بايستي ب اين موضوع نيز اشاره كرد كه خريد كيسه هاي جارو برقي كار مشكلي نبوده و معمولا در همه ي فروشگاه هاي سطح شهر سوپر ماركت ها وجود دارد و مي توان آن ها را از اين مراكز خريد نماييد. اما اين موضوع با اين شرط مي باشد كه كيسه اي كه شما در جارو برقي خود استفاده مي كنيد ويژگي خاصي نداشته باشد و ساده باشد. و اگرنه شما بايستي كيسه را طبق شرايطي كه كارخانه سازنده جارو برقي براي شما مشخص كرده خريداري كنيد. خوب است اين مطلب را نيز بدانيد كه هر كدام از كيسه هاي جارو برقي در دسته بندي خاصي كه هر دسته اختصاص به يك يا چند نوع جارو برقي مي باشد قرار دارند نمونه اي از جارو برقي كيسه اي ايراني و با كيفيت ، جاروبرقي تيوا مي باشد . جارو برقي تيوا از ظاهري زيبا و قدرت مكش زيادي برخوردار مي باشد ، اكنون به برخي از ويژگي هاي اين جارو برقي مي پردازيم . كيسه اين جارو برقي قابل شستشو است ، سيم جمع كن خودكار ، لوله تلسكوپي ، لوله استيل قابل كوچك و بزرگ شدن ، مكش بالاي جارو برقي ، و توانايي تنظيم قدرت مكش جارو برقي از روي دسته آن و سه مرحله فيلتر و بسياري ويژگي ديگر

 جارو برقي سطلي مخزني

جارو برقي بدون كيسه يا مخزني ، از يك مخزن پلاستيكي به جاي كيسه ي پارچه اي يا كاغذي براي جمع كردن گرد و خاك و زباله به كمك موتور استفاده شده است. اين محفظه ها معمولا شفاف مي باشند و در جارو برقي هاي مخرني پيشرفته تر عموما اين توانايي را دارند كه گرد و خاك جمع شده در مخزن را فشرده كنند . و بايستي به اين مطلب اشاره كنيم كه اين فشرده كردن زباله و گرد و غبار مزيت هايي را به همراه دارد از جمله اين مزيت ها ميتوان :

به خالي كردن راحت زباله ها از مخزن اشاره كرد كه نسبت به كيسه هاي دائمي راحت تر است.

اين فشرده سازي باعث مي شود كه كه بازده جارو برقي تان بيشتر شود .

از مزيت هاي ديگر اين جارو برقي ها مي شود به اندازه ي كوچكتر شان به نسبت جارو ي كيسه اي اشاره نمود

جاروبرقي هاي خانگي و خصوصيات و امكانات آن :

با در نظر گرفتن مطالب بالا پي به اين موضوع ميبريم با توجه به اين كه همه ي جارو برقي ها كار يكساني دارند ولي ممكن است هر يك از آن ها خصوصيات و امكانات بيشتري نسبت به نوع ديگر داشته باشد كه سبب برتري آن ها نسبت به رقيبان خود شوند . به‌ طور يقين داشتن اين خصوصيات براي يك جارو برقي الزامي نيست اما بدون شك نبود هر يك از اين لوازم بر بازدهي و كار دستگاه جارو برقي تاثير بد گذاشته است و اين امر سبب مي شود از راحتي استفاده دستگاه بكاهد . در هر صورت آشنايي با امكانات جارو برقي سبب خواهد شد شما بتوانيد انتخاب درست و عاقلانه اي به نسبت پولي را كه هزينه كرده ايد داشته باشيد . از اين جهت در پايين توضيح كوتاهي را در رابطه با بعضي از اين امكانات داده ايم و اميدواريم مورد استفاده شما براي انتخاب يك جارو برقي خوب قرار بگيرد :

لوله هاي تلسكوپي

به اين لوله ها ، لوله ي تلسكوپي ميگويند زيرا اين لوله ها از جنس فلز است و متناسب با قد فرد استفاده كننده تنظيم مي شود كه در اين كار از مكانيسمي معروف به مكانيسم تلسكوپي استفاده مي شود اين مكانيسم به شكلي است كه دو لوله در داخل هم قرار مي گيرد و روي هم مي لغزند . اين مكانيسم به اين گونه است كه در روي لوله پايين فرو رفتگي هايي ايجاد شده است كه هنگامي كه مي خواهيم اين لوله را به اندازه ي مطلوب در آوريم اين فرو رفتگي ها باعث مي شود كه لوله ي بالايي روي آن ها ثابت بايستد و اندازه لوله كم و زياد نشود و در اندازه ي ايجاد شده ثابت بماند اين كار به كمك يه دكمه كه بر روي لوله ي تلسكوپي ايجاد شده است انجام مي گيرد به اين صورت كه دكمه را به سمت دلخواه ميكشيم و گيره تلسكوپي آزاد ميشود و اندازه لوله تغيير مي كند.

لوله خرطومي

لوله هاي خرطومي به طور عمده ساختماني انعطاف پذير دارند. اين خاصيت به اين خاطر است كه راحت تر بتوانيم لوله خرطومي را به راست و چپ حركت دهيم و در حين حالت قطع يا تا نشوند . لوله‌ها خرطومي عموما از جنس پلاستيك مي باشند . در لوله هاي خرطومي گران چين ها به چشم نمي خورند . زيرا در اين مدل از لوله ها ، لوله ي خرطومي توسط يك روكش پليمري احاطه شده است كه از ديده شدن چين ها جلو گيري مي كند. شايان به ذكر مي باشد كه عمر لوله ها با روكش پليمري زياد تر است اما پيدا و تهيه كردن دوباره ي آن كاري است دشوار و همراه با هزينه اي زياد. طول لوله هاي خرطومي بايستي استاندارد و مناسب باشد كه حداكثر طول در نظر گرفته شده براي اين لوله ها دو متر مي باشد كه قابل افزايش است اين طول حد معمول آن مي باشد و بلندي زياد از حد يا كوتاه بودن بيش از حد ، هر دو باعث به وجود آمدن مشكلاتي در هنگام استفاده از جارو برقي مي شوند . علاوه بر اين بلند بودن طول لوله ي خرطومي در جارو برقي سبب كاهش قدت مانور و مكش آن مي شود . بنابراين گول اندازه بلند لوله ي خرطومي كه در بعضي تبليغ ها به آن اشاره مي شود نخوريد .

نقطه ي متصل شدن لوله خرطومي به بدنه جارو برقي

در بعضي از جارو برقي هاي كيسه اي ، به طور معمول مكان متصل شدن لوله خرطومي به بدنه جارو به گونه اي ساخته شده است كه شما مي توانيد به آساني آن ها را از هم جدا نماييد . اين شيوه افزون بر اين كه باعث مي شود در تميز كردن جارو برقي و يا در عوض كردن راحت لوله خرطومي در هنگام خرابي آن مفيد باشد ، همچنين باعث مي شود كه لوله به جهت هاي باب طبع تان بچرخد و سبب اين مي شود كه شما از حركات بيشتري در زمان تميز كردن خانه با جارو برقي بهره ببريد . اين موضوع در جارو برقي هاي مخزني به دليل شيوه ساخت و روش كاركردشان ، به كار گرفته نشده است و بيشتر اين جارو برقي از اين مزيت محرومند

دستگيره جارو برقي :

به نظر عده زيادي از افراد دستگيره شايد اهميت چنداني نداشته باشد ولي در حقيقت از بخش هاي با اهميت جارو برقي است . زيرا كه بخش از قسمت هايي مي باشد كه به طور مستقيم با شخص در ارتباط است . از اين جهت ساخت غلط آن جابه جايي جارو با مشكل رو به رو مي كند . در طرح هاي قيمت مناسب عموما دستگيره جارو برقي منحني مي باشد و با يك خم كم لوله ي خرطومي را به لوله ي فلزي وصل مي كند . اما در طرح هاي قيمتي تر آن ، عموما در ساخت دستگيره توجه زياد تري شده است و دستگيره هاي جارو برقي از ارگونومي زيادتري استفاده شده است كه نيروي كمتري را به دست مصرف كننده وارد مي كند.

كنترل روي دسته :

از جمله موردهايي كه عملاً در برگزيدن جاروبرقي براي اشخاص اهميت دارد و در تعيين آن اثر بسياري دارد بودن كنترل قدرت موتور و كليد روشن و خاموش بر روي دسته جارو است. در جاروبرقي هايي كه اين آپشن وجود ندارد فرد مورد نظر براي خاموش و روشن كردن عوض كردن قدرت موتور يا قدرت مكش به اجبار خم مي شود و بر روي بدنه جاروبرقي اين عمل را اجرا ميكند. پس اگر چه شما از كهولت سن و نيز از درد كمر رنج مي بريد كه نمي توانيد دولا يا خم شويد و اذيت مي شويد توصيه مي كنم كه قطعاً از اين مدل جاروبرقي ها كه داراي اين آپشن است استفاده كرده و نهايت لذت را ببريد.

سري هاي گوناگون جاروبرقي :

سري ها در حقيقت قطعه هاي كوچكي مي باشند كه به طور معمول با جارو برقي به خريدار عرضه مي شوند و اغلب در داخل جارو برقي جاي گرفته اند . به طور مثال در جارو برقي هاي كيسه اي بيشتر در زير دربي كه كيسه در آن قرار گرفته اين قطعات جاي گرفته اند . اين سري ها هر كدام طرح مخصوصي دارند و براي انجام دادن و با هدف خاصي برنامه ريزي و توليد شده‌اند. از گونه سري هايي كه كاربرد بسياري در نظافت دارد مي توان به سري برسي و سري هايي كه براي گوشه هاي خانه و كناره ها استفاده مي شود نام برد . نكته جالب آن است كه بعضي از سازندگان اين سري ها با يك راهكار مبتكرانه به گونه اي اين سري ها را متصل به هم ساخته اند كه تمامي سري ها به فرم يك قطعه در دسترس مصرف كننده ها قرار گرفته و نگه داشتن و بهره گيري از آن ها آسان تر شده است از جمله مواردي كه از اين سري ها در نظافت آن ها كمك گرفته مي شود.

1- پرده هايي با ضخامت زياد ۲- بين بالشتك هاي مبل و ميان كوسن هاي آن ۳- تميز كردن قرنيزها اشاره نمود.

پارويي جارو برقي :

به بخشي از از جارو برقي كه بر روي زمين گذاشته مي شود و مكش به وسيله آن صورت مي پذيرد پارويي ميگويند اين بخش به اين خاطر پارويي نام گرفته شده است كه صورت آن كمي شباهت به مدل پارو كشي فرش ها در شيوه شستن قديمي فرش ها است در مورد اين بخش واجب است كه نكته را به شما بگويم كه در خيلي از جاروهاي ساخته شده كه در بازار موجود است از پارويي هاي ساده استفاده ميكنند كه فقط با زدن يك كليد پدالي بر روي آن ، برسي كه از قبل در آن آماده كرده‌اند خارج مي شود تا بدين وسيله موكت ها و فرش ها خيلي آسانتر جارو شود. ولي بعضي جارو ها با يك عدد پارو هاي ويژه براي فعاليت هاي مخصوص ساخت و صادر ميشود در واقعيت مي شود گفت كه بيشتر از يك پارويي دارند ليكن بسياري از زمان ها اين پارويي هاي گوناگون فقط باعث فروش بيشتر و تبليغات ميشود و حتي مي شود گفت كه از آنها بهره اي نمي برند ولي با همين شرايط بعضي برندها با عوض كردن شكل و بسته بندي پارويي هاي ابتدايي و گذشته كاركرد آن را و نيز ميزان كارايي آن را افزايش و ارتقا مي دهند كه اين عمل باعث مي شود آنها مورد استفاده مردم قرار گيرد خالي از لطف نيست كه گفته شود اين پارويي ها با استفاده از دگرگوني هايي كه در اشكال و بسته بندي آن صورت گرفته شكل خطي و نوك تيز و همچنين به وجود آوردن مجاري هاي گوناگون و هوشمند در زير پارويي ها قرار گرفته است همچنين ايجاد چرخ هاي گوناگون و سودمند در بعضي بخش‌هاي چرخان و … باعث اين گرديده است كه كارايي پارويي هاي سنتي و ابتدايي افزايش و بهبود فراواني كند

نشانگر پر بودن مخزن جارو برقي

به احتمال خيلي زياد اين نشانگر هيچ گاه در جارو برقي هاي مخزني به كار گرفته نمي شود . زيرا تمامي اين جارو برقي ها مخزن شفافي دارند كه حجم زباله هايي را كه درون مخزن روي هم شده است از بيرون آن نمايان مي شود .و اما نشانگر پر بودن كيسه در جارو برقي هاي كيسه اي استفاده ي زيادي دارد اين نشانگر به شكل يك خط قرمز يا چراغ روشن مي شود و به مصرف كننده و كسي را كه از جارو استفاده مي كند نشان مي دهد كه كيسه ي درون جا رو برقي پر شده است ، تا كاربر كيسه را خالي يا عوض كند.

سيم برق و سيستم جمع كننده سيم

اين توانايي معمولا در همه جارو برقي هايي كه در منازل مي باشد وجود دارد و كار آن جمع كردن و نگه داشتن سيم جارو برقي است ، در هنگامي كه دكمه ي روي جارو برقي را فشار مي دهيم و سيم به درون جارو برقي به شكل منظم رفته و به دور قرقره مي پيچد . طول سيم هاي جارو برقي معمولا بين شش تا نه متر مي باشد كه به اندازه ي نياز مي توان آن را از درون دستگاه بيرون كشيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.