سلامت برنج ايراني اعلام شد وزارت بهداشت پس از بررسيهاي انجامشده، سلامت برنجايراني را بهصورت رسمي اعلام كرد. دبير كانون هماهنگي دانش و صنعت برنج از رفع اتهام برنج هاي ايراني به بهانه آلودگي خبر داد و گفت: در جلسهاي كه با حضور نمايندگان وزارتخانههاي بهداشت، جهاد كشاورزي و اتاق بازرگاني برگزار شد، آلودگي نسبت داده شده به برنج فريدونكنار و آستانه اشرفيه تكذيب شد.
غلامرضا خانكشيپور افزود : نمونههايي كه وزارت بهداشت از خردهفروشيها به نام برنج ايراني براي تعيين ميزان آلودگي گرفته بود، پس از بررسي نشان داد كه عرضهكنندگان اين نوع برنجها با اختلاط برنجهاي ايراني با انواع ديگر و در كيسه برنجهاي ايران باعث شده بودند كه اذهان عمومي متشنج شود.
وي خاطرنشان كرد: اين اقدام عجولانه باعث شد كه برنج ايراني بدون هيچ دليل مورد اتهام قرار گيرد.
خانكشيپور ادامه داد: وزارت بهداشت بايد از مؤسسه تحقيقات برنج كشور و يا ثبت و گواهي اصلاح و تهيه بذر و نهال استعلام و سپس اعلام ميكرد كه برنجهاي ايراني آلوده است.
سموم بر پايه آرسنيك يك قرن است كه در كشور ممنوع است
دبير كانون هماهنگي دانش و صنعت برنج تصريح كرد: طي دو جلسه پيدرپي در اتاق بازرگاني اعلام رسمي شد كه برنج ايراني سالم است و مشكلي ندارد و هيچ گزارشي مبني بر آلودگيهاي آن به سمهاي آرسنيك وجود ندارد.
وي يادآور شد: استفاده از كود و سم بر پايه آرسنيك بيش از يك قرن است كه در كشور ممنوع شده است. بنابراين نميتوان گفت كه مزارع ايراني آلوده به آرسنيك است.
خانكشيپور تأكيد كرد: برنجهاي خارجي كه عموماً از هند و پاكستان وارد ميشوند، بايد مورد تجديد نظر بيشتر قرار گيرد؛ چرا كه پس از بررسيها و پايشهاي دورهاي مشخص شد كه حتي شاليزارهاي ايراني كه با آلودهترين آبها آبياري ميشدند نيز به اين سموم آلوده نبودند.
شناسنامهدار كردن برنج شمال و ايراني ، حركت مثبتي است
دبير كانون هماهنگي دانش و صنعت برنج اظهار داشت: در جلسه اتاق بازرگاني پيشنهاد شد كه براي برنجهاي ايراني شناسنامه صادر شود.
وي همچنين گفت: شناسنامهدار شدن تمامي محصولات كشاورزي، امنيت براي مصرفكننده ايجاد ميكند و بدينترتيب ميتوان تفاوت بين انواع فلهاي و شناسنامهدار قائل شد.
خانكشيپور در ادامه افزود: برنجهاي ايراني براي شناسنامهدار شدن نيازمند مكانيزم هستند كه در صورت تصويب نهايي اين پيشنهاد، كانون هماهنگي صنعت و دانش برنج، آماده همكاري است.
وي خاطرنشان كرد: به اعتقاد اين كانون، برنجهاي ايراني و حتي وارداتي بايد شناسنامهدار شوند.
خانكشيپور تصريح كرد: از آنجا كه دوره انبارداري برنج بايد بهصورت فلهاي انجام شود و امكان كيسه كردن برنج از مزرعه و نگهداري در انبار وجود ندارد، ميتوان مكانيزمي تعريف كرد كه در هنگام ورود به بازار شناسنامه براي برنجهاي ايراني صادر شود.