فايبر سمنت برد با توجه به قابليت رنگ پذيري كه دارد گزينه مناسبي براي طراحي و اجراي انواع نماها و پوشش هاي داخلي است . ضرورت رنگ آميزي سمنت بردها از لحاظ كاربردي تا آنجايي است كه ميزان جذب آب اين محصول بالاست و رنگ آميزي باعث كاهش ميزان جذب آب مي گردد . از لحاظ زيبايي و مشخصات بصري رنگ آميزي نقش موثري در پوشش اجرا شده توسط فايبر سمنت برد دارد . كه با اعمال طيف گسترده ايي از رنگ ها ميتوان كيفيت هاي بصري بسيار زيبايي خلق كرد كه شامل انواع طيف رنگ و يا حتي تركيبي از آنهاست . با توجه به اهيت رنگ كردن فايبر سمنت برد مي خواهيم بدانيم هر رنگي براي رنگ آميزي فايبر سمنت برد مناسب است؟ به بيان ديگر كدام رنگ مناسب رنگ آميزي فايبر سمنت برد است؟ با ما همراه باشيد.
رنگ مخصوص فايبر سمنت برد چيست؟
رنگ مخصوص سمنت برد رنگ پودر مي باشد. رنگ پودري بر پايه سيمان كه ضمن تامين نياز رنگي و زيبا سازي باعث محافظت و افزايش عمر فايبر سمنت نيز ميشود. اين رنگ پوششي اقتصادي براي زيبا سازي سمنت برد است و علاوه بر داشتن رنگ هاي متنوع و زيبا با چسبندگي بالا ، لايه اي ضد آب و محافظ سطح تشكيل ميدهد و به علت كاملاً همجنس بودن با سمنت برد پوسته نميشود .
روش و ميزان مصرف رنگ پودري فايبر سمنت برد :
براي رنگ آميزي فايبر سمنت برد با رنگ پودري سطح كار بايد تميز و مرطوب گردد و سپس ۱۰ ليتر آب تميز را با ۲۰ كيلوگرم رنگ پودري تركيب نموده تا يك مخلوط يك نواخت و روان به دست آيد و پس از رنگ آميزي و خشك شدن رنگ تا ۲ روز روي رنگ را مرطوب نمائيد.
مشخصات رنگ پودري
- حالت فيزيكي : پودر
- رنگ : متنوع مي باشد
- ميزان مصرف: ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم در هر متر مربع
كدام رنگ مناسب رنگ آميزي فايبر سمنت برد است؟
ساختار سيماني سمنت بورد ها استفاده از انواع رنگ بر روي آنها را ميسر مي نمايد ، اما امروزه استفاده از رنگ هاي پايه آب ( اكرليك ) هم به لحاظ زيست محيطي و هم به لحاظ كاركردي داراي اقبال بيشتري است . اگر فايبر سمنت برد را بر روي نما يا سيستم هاي خشك مانند سازه هاي LSF استفاده مي كنيد ، ملاحضات تنفس و تعريق در اين سيستم ها را جهت انتخاب رنگ در نظر داشته باشيد . رنگ هاي روغني عموما مانع از عبور بخار شده و امكان تنفس را از ديوار يا نماي خشك مي گيرد .
روش رنگ آميزي فايبر سمنت برد
براي اجراي رنگ بر روي فايبر سمنت برد ابتدا بايستي سطح نما را از گرد و غبار و يا احيانا لكه هاي گچ و سيمان به خوبي تميز كرد . پس از تميز كردن سطح بايستي محل درز ها و تقاطع ها گوشه اي خارجي و داخلي و دور پنجره ها و محل تقاطع فلاشينگ ها با چسب پلي اورتان درزبندي شود . همچنين در محل هاي درز بين دو پنل كه به عنوان درز انساط قرار داده شده بايستي تزريق چسب انجام شود . همچنين در پوشش هايي كه از فايبر سمنت برد ساده استفاده مي شود بايستي بر روي گل پيچ ها نيز عمليات بتونه كاري استفاده نمود . نحوه اجرا و بستن صحيح پيچ ها و دفن شدن كامل گل پيچ از موارد حائز اهميت در اين مورد است كه با استفاده از پيچ مخصوص فايبر سمنت برد به راحتي قابل اجراست .
پس از اجراي بتونه و چسب پلي اورتان و اعمال سمباده زني بر روي آنها با استفاده از پرايمر هاي مخصوص سطح فايبر سمنت برد را به صورت كامل پوشش مي دهيم . اجراي پرايمر به دليل نفوذ در بافت و ايجاد يك فيلم مستحكم در چسبندگي و مقاومت رنگ نهايي تاثير بسيار مثبتي دارد . پس از اجراي پرايمر سطح آماده ي اجرا رنگ نهايي مي باشد . رنگ نهايي ميتواند از نوع Coating معمولي يا Texture باشد . رنگ هاي تكسنچر داراي ضخامت بوده و در مقابل ترك نيز مقاوم هستند .