رشته برق به دليل همراه بودن با مكانيك، به الكترومكانيك هم معروف مي باشد. اما بنا به دلايل پيشرفت هايي كه رشته برق داشته است به صورت مستقل در بين رشته هاي دانشگاهي قرار داده شده است. اين رشته به گرايشات مختلفي مانند:مهندسي برق-الكترونيك،مهندسي برق-مخابرات،مهندسي برق-قدرت،مهندسي برق-كنترل تقسيم شده است. دانشجوياني كه در مقطع دكتري گرايش برق و مخابرات مشغول به تحصيل مي باشند بايد براي اخذ و گرفت مدرك دكتري خود در اين رشته بايد انجام رساله دكتري برق و مخابرات به اتمام برسانند و از آن دفاع كنند تا نمره قبولي را بگيرند.بسياري از دانشجويان براي اين پروسه از مرحله دكتري برق و مخابرات تنش و استرس زيادي را متحمل مي شوند و اين استرس ناشي از نامفهوم بودن رساله دكتري و آگاهي نداشتن از روش هاي صحيح انجام رساله دكتري برق و مخابرات مي باشد ك هدر صورت آموزش ديدن و مشورت با افراد با تجربه و كسب اطلاعات صحيح به راحتي مي توانند انجام رساله دكتري برق و مخابرات با موفقيت پشت سر بگذارند. اگر مي خواهيد از دسته دانشجوياني باشيد كه با آرامش كامل مشغول به انجام رساله دكتري برق و مخابرات مي شوند باشيد تا انتهاي اين مقاله آموزنده همراه ما باشيد:
گرايش مهندسي برق و مخابرات چيست؟
همانطور كه مي دانيد مخابرات در حوزه ارسال و دريافت اطلاعات فعاليت مي كند.اين رشته ارتباط بين دو يا چند كاربر از طريق ارائه نظريه ها را ممكن مي سازد. افرادي كه در اين رشته تحصيل مي كنند متخصصاني مي شوند در چهار زمينه فرستنده, مرحله مياني و گيرنده و گسترش شبكه.
مراحل انجام رساله دكتري برق و مخابرات
انجام رساله دكتري براي دانشجويان برق و مخابرات، اغلب با مسائل دشواري همراه مي باشد كه ما در اين مقاله سعي كرديم مراحل انجام رساله دكتري برق و مخابراترا براي شما بطور مفصل بيان كنيم تا در انجام رساله دكتري خود مشكلي نداشته باشيد.البته بايد بيگوييم دانشجويان دكتري برق و مخابرات در مقطع كارشناسي ارشد موفق به انجام پايان نامه شده اند و با نحوه نگارش آن و برنامهريزي و انجام يك پژوهش دانشجويي مي توان گفت آشنايي و اطلاعات خوبي دارند و مبتدي نمي باشند اما انجام رساله دكتري برق و مخابرات به نسبت انجام پايان نامه برفق و مخابرات مفصل تر مي باشد و موضوع رساله نيز تخصصي تر و جزئي تر است.
رساله دكتري چكيده اي از تمام دانش يك دانشجو طي مراحل تحصيلش مي باشد و بيانگر ميزان علم دانشجوي دكتري است و هرچه رساله دكتري برق و مخابرات قوي تر و با تحقيقات پيشرفته تر و اصولي تر انجام شود نشان دهنده ي علم بالاي آن دانشجو مي باشد كه مدرك دكتري خود را تضمين مي كند و مي تواند راههاي موفقيت بسياري را به روي خود بگشايد،به دليل تفاوتهاي انجام رساله دكتري برق و مخابرات با انجام پاياننامه كارشناسي ارشد انجام رساله دكتري برق و مخابرات كه برايتان بازگو كرديم نياز به آگاهي بيشتر و شناخت دقيقتر نكات ضروري در مراحل انجام رساله دكتري برق و مخابرات نيز مي باشد. در اين قسمت از مقاله به بيان چند نگته مهم در مراحل انجام رساله دكتري برق و مخابرات مي پردازيم كه شامل موارد زير مي باشد:
شناخت كامل مسئله و انجام تحقيق جامع
مهمترين و ضروريترين پيشنياز هر پروژه تحقيقاتي توانمندي انجام پژوهش مي باشد و دانشجويان برق و مخابرات بايد بدانند پژوهش فقط جمعآوري و ارائه اطلاعات علمينمي باشد كه هيچ، بلكه آناليز دقيق و منطقي دادهها و بحث درباره آنها ركن اساسي هر تحقيقي را تشكيل ميدهد. البته بايد بگوييم مهارتهاي جستجو و مطالعه اينترنتي خود لازمه آموزش و پيگيري است تا در كمترين زمان به نزديكترين نتيجه مورد نظر دست پيدا كنيم. توانايي جستجوگري محقق در شناسايي همهجانبه موضوع و مسئله پژوهش كمك ميكند كه او بر مشكلات و موانع كار آگاهي پيدا كند و آگاهانه و با در نظر گرفتن شرايط خود، امكانات موجود و نيازهاي مردم و جامعه به انتخاب موضوع رساله برق و قدرت بپردازد و موضوعي كاربردي و مناسب را انتخاب كند.
نكته قابل توجه و واضح اما قابل يادآوري اين مي باشد كه چيزي كه باعث ايجاد انگيزه و قدرت در فرد براي انجام تحقيقات مي باشد موضوع مناسب مورد علاقه است. و هرچه دانشجو باتوجه به ميل و سليقه خود انتخاب موضوع رساله برق و مخابرات انجام دهد در روند انجام رساله دكتري برق و مخابرات خود موفق تر عمل مي كند.پس از علاقه خود براي انتخاب موضوع رساله به سادگي نگذريد
انتخاب موضوع رساله دكتري برق و مخابرات
بايد بگوييم كه يكي از اصليترين نكات ضروري در مراحل انجام رساله دكتري برق و مخابرات انتخاب موضوع رساله است. انتخاب موضوع رساله بسيار سخت و مهم است و بايد نكاتي را در اين گزينش اين موضوع در نظر بگيريد؛مانند اين كه موضوع بايد كاربردي و باارزش باشد و به حل معضل يا مسئلهاي در زندگي انسان و جامعه كمك كند؛ همچنين موضوع رساله شما بايد جديد و بهروز باشد، چراكه موضوعات تكراري براي مخاطبين هيچ جذابيتي نخواهد داشت و نتيجه كار شما بيهوده ميباشد؛ فراموش نكنين كه موضوع بايد مورد علاقه شما باشد، زيراعلاقه شما به موضوع رساله تان باعث ميشود در طول انجام رساله دكتري كه روندي طولاني خواهد بود، خسته و دلزده نشويد و با انگيزه و پشتكار بيشتري به سمت جلو حركت كنيد؛ موضوع بايد واقعي و منطقي باشد و از تخيل و روياپردازي به دور باشد؛ موضوع نمونه موردي براي تحقيق داشته باشد؛ موضوع منابع تحقيق معتبر داشته باشد؛ موضوع رساله قابليت چاپ به عنوان مقاله را داشته باشد. همچنين شما بايد پيش از انتخاب موضوع رساله هزينههاي مالي تحقيق درباره آن موضوع را با دقت برآورد كنيد و سپس با توجه به توان ماليتان دست به انتخاب موضوع مناسب بزنيد يا دنبال يك تامينكننده مالي مانند موسسات پژوهشمحور باشيد.
اهميت انتخاب استاد مشاور و راهنما براي انجام رساله دكتري برق و مخابرات
توجه داشته باشد كه انجام رساله دكتري با انتخاب استاد راهنما و مشاور متخصص در حوزه موضوع شما روند صحيحتر و سريعتري خواهد داشت؛ بنابراين استاداني را انتخاب كنيد كه بتوانند به خوبي شما را در اين مسير هدايت كنند و بر موضوع پژوهش شما اشراف و آشنايي كامل را داشته باشند. با مشورت استاد راهنماي متخصص ميتوانيد همه جوانب تحقيق را بسنجيد و اطلاعات مورد نياز را بررسي كنيد. بهتر است در تمام مراحل تحقيق هر گونه اصلاح يا تغييري را با نظر استاد راهنمايتان انجام دهيد و فرضيات تحقيقتان را با تاييد او نهايي كنيد. البتهبايد بگوييم شما در مسير پژوهش ميتوانيد با استادان ديگر نيز مشورت كنيد و از تجربيات آنها باستفاده كنيد. همچنين سعي كنيد رابطه شما با استاد راهنما و مشاور بصورت مداوم باشد تا احتمال خطا و انحراف شما در انجام رساله و اهداف آن به درصد پاييني كاهش پيدا كند.
يادآوري ميكنيم كه در طول تحقيقات (از پروپوزال تا طرح نهايي و نسخه آخر پيش از جلسه دفاع) ممكن است بارها استادان ايراداتي بگيرند، اما شما بايد با صبر و حوصله مسائل و ايرادها را طبق نظر استادان برطرف كنيد و نبايد هيچ كدامشان را ناديده بگيريد. ممكن است برخي ايرادها به محتواي علمي تحقيق مربوط باشد، بعضي به اصول و قواعد پروپوزالنويسي يا پاياننامهنويسي و برخي خطاي نگارشي و دستوري باشد. بديهي است كه نوشتن يك پروپوزال قوي و متقاعدكننده تاثير بهسزايي در تاييد موضوع پاياننامه توسط استادان دارد و كاربردي بودن طرح را مستند و علمي به اثبات ميرساند، از طرفي، براي انجام رساله دكتري نيز مانند انجام پاياننامه كارشناسي ارشد اصولي بايد رعايت شوند؛ بنابراين ضروري است اين قواعد را بدانيد و به كار بگيريد. خطاي نوشتاري و دستوري همچنين دور از انتظار از يك دانشجوي دكتري مي باشد، چراكه او قبل از رساله دكتري خود انجام پاياننامه كارشناسي ارشد را نيز تجربه كرده است. همچنين صحيح بودن نوشتاري و رعايت اصول نگارشي براي چاپ رساله دكتري برق و مخابرات ضروري مي باشد و دانشجو ي دكتري مستلزم به رعايت آن مي باشد.
برنامه ريزي مناسب و زمان بندي براي انجام رساله دكتري
بايد بگوييم كه يكي از پروژه هاي زمانبر و طولاني تحقيقاتب در دوران آكادميك دانشگاهي انجام رساله دكتري مي باشد و دانشجويان از يكحداقل زمان مجاز تا چهار سال، كه برابر يا هشت ترم تحصيلي مي باشد، وقت دارند كه پژوهش خود را كامل و ارائه دهند. بنابراين فرصت لازم و كافي براي مطالعات وسيع و تحقيقات كامل وجود دارد و ميتوان با برنامهريزي مناسب مراحل تحقيق را بر حسب نياز موضوع و در جهت رسيدن به اهداف آن دانشجويان عزيز زمانبندي كنند. دقت كنيد كه به دليل داشتن فرصت كافي، آغاز تحقيقاتتان را عقب نيندازيد تا به مشكل كمبود وقت و استرس بيهوده دچار نشويد، چون كه خيلي زود دير خواهد شد. برنامه ريزي مناسب و جامع مي تواند در اين مرحله راهگشاي شما دانشجويان باشد و طبق برنامه پيش رفتن يكي از عوامل مهم موفقيت دانشجويان در انجام رساله دكتري برق و مخابرات مي باشد.
موضوع رساله دكتري برق و مخابرات
در اين قسمت از مقاله موضوعات رساله دكتري برق و مخابرات را براي شما بيان مي كنيم. اين فهرست موضوعات براي كمك به دانشجويان براي بررسي و اطلاع از موضوعاتي كه در سال هاي اخير بيشتر مورد توجه پژوهشگران و اساتيد دانشگاه هاي كشور است، مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.
با بررسي اين موضوعات شمادانشجويان مي توانيد چند موضوعي كه فكر مي كنيد بيشتر با علايق و توانايي هاي شما همخواني دارد را انتخاب و سپس با تهيه كردن متن رساله هاي مربوط به اين موضوعات از طريق كتابخانه هاي دانشگاه ها به مطالعه دقيق تر موضوعات پرداخته و با بررسي شكاف هاي موجود در آنها موضوعات جديدتري برايرساله دكتري برق و مخابرات خود انتخاب كنيد.موضوع رساله دكتري برق و مخابرات بسيار زياد مي باشد و موضوعاتي را كه ما براي شما جمع آوري كرده ايم شامل موارد زير مي باشد:
- طراحي و شبيه سازي LNA پيشنهادي پهن باند دو طبقه با ساختار رزونانسي و مدار كاهش نويز با استفاده از تكنولوژي ۰٫۱۸ CMOS.
- طراحي تقويت كننده كم نويز بهينه با استفاده از مدار تطبيق رزونانس سري- موازي با قابليت بهره و پهناي باند بالا با استفاده از تكنولوژي CMOS.
- طراحي يك تقويت كننده باند پهن كم نويز قابل تنظيم يكپارچه.
- حذف نويز تقويت كننده باند پهن طراحي شده با تكنيك تكرار جريان در تكنولوژي ۰٫۱۳ µm.
- طراحي اسيلاتور حلقه نوسان كننده چهار وجهي نويز، با هدف كاهش نويز با استفاده از تكنولوژي هجده صدم.
- تحليل و طراحي گيت تمام نوري XOR با استفاده از بلورهاي نوري دو بعدي.
- ساختار مناسب چينش آرايه آنتنها براي جهت يابي توام سه بعدي سيگنالهاي مخابراتي.
- پيش بيني ميزان فروش درصنعت پخش دارو با استفاده از شبكه عصبي.
- طراحي، شبيه سازي و بهينه سازي سلول هاي خورشيدي پرواسكايت حساس شده با نقاط كوانتومي ZnCuInSe.
- طراحي يك تقويت كننده دو طبقه بهبود يافته با استفاده از طبقه كسكود تا شده ريل تو ريل گين بوستينگ در ورودي و طبقه ريل تو ريل كلاس AB در خروجي.
- ارائه الگوريتمي جديد براي تشخيص اتومبيل در خيابان و جاده با استفاده از ensemble classifiers.
- روشي شبه بهينه براي آشكارسازي سيستم هاي راديويي MIMO توزيع شده با استفاده از الگوريتم هاي هوشمند.
- طراحي مدار مرجع ولتاژ شكاف باند: مطالعه و بررسي روش هاي رايج.
- بهبود تخصيص طيف توزيع شده فرصت طلب در شبكه هاي راديو شناختي.